کودک ١٢ تا ٢٤ ماهه
١٢ تا ٢٤ ماهه
خانه > بازی ویادگیری > ١٢ تا ٢٤ ماهه

فرزند شما دیگر یک خرد سال است و نه یک نوزاد و این موضوع به این معناست که او فعال است و دیگر یک جا نمیشینید تا شما او را پوشک و یا حمام کنید و شما باید رفتار های خود را با رشد او هماهنگ کنید. انتظار نداشته باشید همانطور که شما دوست دارید رفتار کند. کودک خود را می شناسد، و نظر شما را در مورد خودش و توانایی هایش درک می کند. کودک نیاز به امنیت، ثبات و امید واری دارد.



رشد جسمانی
مهمتر از راه رفتن و بالا رفتن از پله ها، مهارت های حرکتی ظریف کودک در بازی و نقاشی است که پیشرفت می کند.
رشد شناختی
کودک نام حیوانات و اشیا را می شناسد و می تواند آنها را از هم تشخیص دهد.



کودک در این سن چگونه بازی می کند؟

با دست هایش به صورت ماهرانه تری بازی میکند. کودک از گوش دادن به داستان لذت می برد و به آن نیاز دارد.

بازی های اجتماعی مانند دالی موشه و یا قایم موشک را به خوبی انجام می دهد. شعر های کودکانه را به شدت دوست دارد و از شنیدن آن سود می برد. بازی با توپ بخش مهمی از بازی های این سن است.

کودک در بازی هایش از تکرار خسته نمی شود. می تواند مکعب ها را روی هم بچیند. دوست دارد اشیا را به دنبال خود بکشد. کودک نسبت به اشیا کوچک توجه نشان می دهد و بر مشاهدات خود تمرکز می کند.

کودک می تواند در این سن تفاوت بین چیز های غیر عینی را به یاد بیاورد: تشخیص رنگ ها و شکل های مختلف و تفاوت بین طرح لباس ها




هر کودکی به روش و زمان منحصر به فرد خود به توانایی های رشد و توسعه دست پیدا می کند. موارد ذکر شده در این وب سایت تنها به عنوان یک راهنما ارایه شده است. در صورت داشتن هرگونه سوال لطفا با مشاور کودک خود تماس بگیرید.




انواع اسباب بازی مناسب این گروه


 هوش بدنی جنبشی یکی از هوش های هشت گانه ای است که همه ی ما تا حدی از آن برخورداریم. با رشد بدنی این هوش در کودک زمینه ی بروز پیدا می کند.  این هوش یعنی توانایی کنترل ماهرانه حرکات بدن و استفاده از اشیا. رشد جسمانی طبیعی کودک مقدمات باهوش شدن بدنی او است.


 البته والدین باید به کودک در این زمینه کمک بزرگی کنند. اینکه کودک بر اساس برنامه ی طبیعی رشد زمانی بتواند بنشیند، سینه خیز و چهار دست و پا برود و بعدا بایستد و راه برود هر چند لازم است و در کودک اتفاق می افتد اما به هیچ عنوان کافی نیست. والدین باید با کودک بازی کنند و تمام اعضای ظریف بدنی کودک باید رشد داده شوند. شما باید توانایی تعادل و هماهنگی چشم و دست و بدن را نیز در کودک پرورش دهید. 


توپ یکی از مهم ترین اسباب بازی هایی است که فواید وسیع و زیادی دارد و بازی کردن با آن در این دوره می تواند مهارت های بدنی و چابکی کودک شما را تضمین کند. شرایط بازی را برای کودک فراهم کنید و خودتان هم همبازی او باشید. 


 مهمترین نکته این است که شما والدین نباید فراموش کنید که رشد بدنی کودک هم به شدت نیاز به حمایت و بازی هایی که شما با کودک می کنید دارد. هر فرد ورزشکار، معلم تربیت بدنی، رقصنده، هنرپیشه، آتش نشان و صنعتگر هوش بدنی بالایی دارد. البته داشتن هوش بدنی بالا برای همه ی افرادی که حتی این شغل ها را هم ندارند باعث پیشرفت و به اصطلاح زرنگ و زبل بودن می شود.

 مهارت های حرکتی ظریف و دقیق، عامل مهمی در مهارت های دستی کودکان هستند. کودکان برای خوب نوشتن و مداد در دست گرفتن و همه ی کارهای مهم دیگری که در طول زندگی انجام می دهند نیاز به ماهر شدن در مهارت های دستی دارند.


 این مهارت ها در طول دوران کودکی و در بازی های روزمره به وجود می آیند و رشد می کنند.

.

* شاید بزرگسالان زیادی را دیده باشید که نمی توانند کار های ظریف را انجام دهند. مثل فردی که نمی تواند وسایل خودش را (که نیاز به تعمیرات اساسی ندارند) دستکاری و تعمیر کند، فردی که حتی نمی تواند به خوبی اتاق، خانه و یا محل زندگی خود را تمیز  کند و بسیاری مثال های دیگر که یا به طور حتم دیده و یا شنیده اید و یا احتمالا خودتان هم با آن درگیر باشید.


 این افراد مهارت های حرکتی خام و غیر ماهرانه ای دارند. مهارت هایی که خیلی ساده در کودکی قابل ایجاد و پرورش هستند.
بنابراین باید ضرورت تلاش و کمک به کودک برای کسب مهارت های حرکتی ظریف را متوجه شده باشد.


 رشد و آموزش در سالهای کودک در همه ی حیطه ها و نه فقط در مورد رشد حرکتی ظریف کودکان، موجب یادگیری بیشتر و موفقیت کودک در همه ی حیطه های زندگی اش خواهد شد.

کودکان جستجوگر و تلاشگر اند و با در اختیار داشتن اسباب بازی ها و  لوازم مناسب خودشان برای رشد خود اقدام می کنند.

 اسباب بازی هایی که در این دسته پیشنهاد می گردد، علاوه بر سایر فوایدی که دارند، به ایجاد و پرورش مهارت های حرکتی ظریف در کودکان کمک زیادی می کند.

 اسباب بازی را همراه با کودک بررسی کنید، به ویژگی های مختلف اسباب بازی ابراز علاقه کنید و مهارت تفکر کودک را از طریق سوال در مورد شیوه ی به کاربردن آن تقویت کنید. اسباب بازی ها را بر اساس ویژگی های مختلفی که دارند طبقه بندی کنید. زرد ها اینجا! قرمز ها اینجا! بزرگا اینطرف، کوچیک ها هم این طرف....

مهارت طبقه بندی یکی از مهمترین مهارت های اجرایی است که از همین سن باید به رشد مبنای ان توجه کرد.


تذکر مهم: نگذارید طبقه بندی کردن اسباب بازی ها هدف نهایی بازی کودک و شما باشد. اسباب بازی ها را طبقه بندی کنید اما بعد از آن با آنها شکل ها و ساختمان های مختلف بسازید. از تمام ظرفیت های اسباب بازی استفاده کنید. 

 بازی های خیالی. با دادن فرمان هایی ساده در مورد ساختن چیزی با اسباب بازی، بازی های تخیلی و توانایی پیروی از دستورات را در کودک تقویت کنید. " خب... می خوایم این سنگ ها رو اونجا خالی کنیم. می تونی کمک کنی؟" "این دیوار یه پنجره احتیاج داره! تو براش بزار"

نوزاد شما بزرگ شده است! او تفاوت های فوق العاده زیادی با سال پیش دارد... 

اکنون کودک دریافته است که اراده و اختیار دارد و می تواند در بازی ها فعال تر باشد. پس به قوانین ظریفی که برای بازی دارد احترام بگذارید و بگذارید او بازی را هدایت کند. 

اسباب بازی هایی که به کودک احساس اعتماد به نفس می دهند، برای رشد هیجانی اجتماعی او به شدت مفید هستند. اسباب بازی هایی که کودک باید چیزی را سر جای صحیح بگذارد و یا چیزی بسازد.

به کودک اجازه بدهید بازی را خودش شروع و تمام کند. بگذارید از دیدن اینکه "می تواند" لذت ببرد و یادبگیرد. 







اسباب بازی مناسب گروه سنی: