مراحل تاسیس و راه اندازی مهدکودک



اگر می‌خواهید مهد کودک، خانه بازی و یا سایر مراکز تفریحی آموزشی کودک را تاسیس کنید، حتما این مقاله را مطالعه کنید.

توجه داشته باشید که این مراحل ممکن است در استان های مختلف متفاوت باشد و جهت دریافت مراحل دقیق نیاز است که به سازمان بهزیستی منطقه خود مراجعه فرمایید و این اطلاعات فقط در این جهت بیان می شود که شما دید کلی از مراحل کار داشته باشید. 

1.درخواست مجوز می دهید و حدود 4 الی 6 ماه(زمان تقریبی) کارهای اداری جهت آماده شدن مجوز به طول می انجامد و این مجوز به مدت یک سال اعتبار دارد یعنی شما پس از صدور مجوز یک سال فرصت دارید تا مکانی را جهت تاسیس مهدکودک اعلام فرمایید.

2. مکانی که جهت مهدکودک در نظر دارید (شرایطش با شرایط محیطی لازم جهت تاسیس مهدکودک منطبق باشد)را به بهزیستی اعلام می کنید تا برای بازدید حضوری زمانی را تنظیم کنند و در همین بازدید اولیه به شما اعلام می کنند که مکان شما مناسب است یا خیر و چه نواقصی دارد و شما پس از بازدید اولیه قرارداد را با صابخانه نهایی می کنید.

3. باید به بهزیستی مراجعه کنید تا نامه های لازم اعم از اماکن، بهداشت و ... را دریافت فرمایید که این نامه ها را به ترتیب به شما می دهند به این معنی که ابتدا جواب نامه اماکن را به اداره ارائه می دهید سپس نامه بهداشت را دریافت می کنید و پس از ارائه آن نامه مربوط  به معرفی مربی مهدکودک و سپس مدیر مسئول و ....

4. کلیه این مراحل اگر به صورت مستمر پیگیری شود نزدیک به 6 ماه به طول می انجامد و در این بین می بایست کارهای مربوط به اسم مهدکودک و... انجام شود و پس از طی تمامی این مراحل اجازه ثبت نام کودکان به شما داده می شود.

اگر شما شرایط دریافت مجوز مهدکودک را ندارید، می توانید به عنوان سرمایه گذار وارد عمل شوید یا اگر مجوز مهدکودک دارید اما سرمایه لازم جهت راه اندازی آن را ندارید می توانید با یک سرمایه گذار قراردادی را منعقد کنید .

توجه داشته باشید که همیشه فردی که مجوز دارد مسئول تمامی مسائل و مشکلات پیش آمده خواهد بود.   برای دریافت مجوز شما با هر مدرکی می توانید اقدام کنید اما به شرطی که مدیریت مهدکودک خود را به شخصی بسپارید که مدرک مرتبط دارد یعنی موسس مهدکودک نیاز به مدرک مرتبط ندارد اما مسئول فنی یا مدیر مهد باید مدرک مرتبط داشته باشد.

 فردی که دارای جواز است می تواند یک قرار داد مشارکت مدنی در منافع مهد کودک با سرمایه گذار منعقد کند ولی نمی تواند جواز را به کسی انتقال یا اجاره دهد. مفاد قرار داد جهت جلوگیری از هر نوع سو استفاده یا سو برداشت طرفین بسیار مهم است و این قرارداد می بایست توسط یک وکیل و یا خبره ای که به قوانین بهزیستی و مهدکودک وارد است تنظیم شود و سپس دفترخانه ای گردد.


 موافقت نامه اصولی تاسیس مهد کودک :

موافقت‌نامه‌ای است که پس از طی مراحل پیش‌بینی‌شده در دستورالعمل عمومی توسط کمیسیون ماده 26 استان بااعتبار یک‌ساله برای متقاضیان صادرمی‌گردد تا نسبت به آماده نمودن ساختمان، تجهیز و تأمین نیروی انسانی موردنیاز و کسب تائیدی‌های لازم اقدام نماید. شایان‌ذکر است اعتبار موافقت اصولی یک‌بار به مدت 6 ماه قابل تمدید است.

موسس مهدکودک:

به شخص حقیقی یا حقوقی اطلاق می‌گردد که پس از طی مراحل پیش‌بینی‌شده موفق به دریافت موافقت اصولی و سپس پروانه فعالیت می‌گردد.

مسئول فنی مهد کودک:

فرد مؤنث واجد شرایطی است که از طرف مؤسس (حقیقی یا حقوقی)، به سازمان بهزیستی استان معرفی تا پس از تائید کمیسیون استان برای آن فرد پروانه مسئول فنی صادر و در مهد کودک مربوطه مطابق با این دستورالعمل انجام‌وظیفه نماید. برای این که مسئول فنی مهد کودک شوید اولا باید شرایط لازم را دارا باشید دوما در دوره آموزشی مسئول فنی مهد کودک جهاد دانشگاهی شرکت کنید و مدرک آن را دریافت کنید!

پروانه فعالیت مهد کودک :

مجوزی است که برای شروع و تداوم فعالیت مهدکودک پس از تجهیز و تأمین و معرفی نیروی انسانی موردنیاز بااعتبار سه‌ساله صادر می‌گردد.

 نحوه تأسیس مهد کودک و شرایط عمومی مؤسس:

_ اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی تصریح‌شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران

_تابعیت از جمهوری اسلامی ایران

_عدم اعتیاد به مواد مخدر  

- عدم سوءپیشینه کیفری 

  - داشتن تائیدیه صلاحیت فردی حراست    

 - داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای برادران - برخورداری از سلامت جسم و روان به تائید روان‌پزشک معتمد سازمان

 - داشتن تائیدیه گزینش برای انتخاب اصلح   

- شرایط اختصاصی مؤسس     

- دارا بودن تحصیلات کارشناسی یا بالاتر     

 - طی دوره‌های آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی

در صورت فقدان متقاضیان با مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر، افراد دارای مدرک تحصیلی کاردانی می‌توانند متقاضی تأسیس روستا مهد و یا متقاضی تأسیس مهدکودک در مناطق کم برخوردار شهری باشند. 

 تبصره ۱:برای اشخاص حقوقی باید حداقل دو نفر از اعضای هیئت‌مدیره دارای مدرک تحصیلی کارشناسی باشند. 

 تبصره ۲:هشت سال سابقه کار مرتبط برای کارکنان بازنشسته یا بازخرید سازمان بهزیستی که حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم باشند معادل مدرک کارشناسی محسوب می‌گردد.        

تبصره ۳:مؤسسین که دریک استان دارای مهدکودک فعال بوده و پروانه فعالیت آن‌ها دارای اعتبار است و قصد جابجایی به استان دیگر را داشته باشند فقط ازلحاظ شرایط مدرک تحصیلی مندرج در این دستورالعمل معاف بوده و مدرک تحصیلی زمان اخذ مجوز قبلی ملاک عمل خواهد بود.  

تبصره ۴:متقاضیان تأسیس مهدکودک که عضو بسیج و حداقل دارای 4 سال سابقه همکاری فعال با بسیج داشته باشند (با تأییدیه کتبی از بسیج) در شرایط مساوی از اولویت اخذ مجوز برخوردارند.

  • شرایط عمومی مسئول فنی مهد کودک:

- اعتقاد به دین مبین اسلام یا یکی از ادیان رسمی تصریح شده در قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران   

   - تابعیت جمهوری اسلامی ایران    

   - عدم اعتیاد به مواد مخدر    

   - عدم سوءپیشینه کیفری     

 - داشتن تائیدیه صلاحیت فردی حراست

  - داشتن کارت پایان خدمت یا معافیت برای برادران - برخورداری از سلامت جسم و روان به تائید روان‌پزشک معتمد سازمان داشتن تائیدیه

  • شرایط تحصیلی مسئول فنی مهد کودک:

- دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در رشته پیش‌دبستانی

- دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در رشته‌های روان‌شناسی، علوم اجتماعی فقط با گرایش مددکاری اجتماعی و خدمات اجتماعی، علوم تربیتی، مشاوره و راهنمایی، مدیریت آموزشی، آموزش ابتدایی و کودکیاری با شش ماه سابقه کار آموزش رسمی در مهدهای کودک با تائید کمیته تخصصی و یا گذراندن 100 ساعت کارورزی در مهدهای کودک با تائید بهزیستی استان.

- دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر در رشته‌های علوم قرآنی، الهیات یا سطح حوزوی معادل با یک سال سابقه کارآموزشی در مهدهای کودک با تأیید کمیته تخصصی و یا گذراندن 300 ساعت کارورزی در مهدهای کودک.

- دارندگان رتبه‌های اول تا سوم کشوری و بین‌المللی در رشته‌های مختلف قرآنی با دارا بودن مدرک تحصیلی کارشناسی در سایر رشته‌ها به انضمام تائیدیه مراجع ذیصلاح، جهت تأسیس مهدکودک قرآنی با شش ماه سابقه فعالیت و یا 100 ساعت کارورزی.

- در صورت فقدان متقاضیان با مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر، افراد دارای مدرک تحصیلی کاردانی می‌توانند متقاضی تأسیس روستا مهد و یا متقاضی تأسیس مهدکودک در مناطق کم برخوردار شهری باشند. 

 

تبصره ۱:هشت سال سابقه کار مرتبط برای کارکنان بازنشسته یا بازخرید سازمان بهزیستی که حداقل دارای مدرک تحصیلی دیپلم و چهار سال سابقه کار مرتبط برای دارندگان مدرک کارشناسی غیر مرتبط معادل مدرک کارشناس مرتبط محسوب می‌گردد.

 تبصره ۲:مدیران مؤسس یا مدیران مهدهای کودک خصوصی که قبل از تصویب و ابلاغ ای ن دستورالعمل موفق به دریافت ابلاغ مدیریت‌شده‌اند، به‌شرط دارا بودن سایر شرایط مقرر، ازنظر مدرک تحصیلی مشمول مقررات این دستورالعمل نخواهند بود.

 تبصره ۳:تمدید پروانه فعالیت روستا مهدهایی که روستای موردنظر ازلحاظ تقسیمات کشوری به منطقه شهری تبدیل‌شده باشد بلامانع بوده و مدیران مؤسس یا مدیران روستا مهد که قبل از تصویب و ابلاغ این دستورالعمل موفق به دریافت پروانه فعالیت شده‌اند، به‌شرط دارا بودن سایر شرایط مقرر، ازنظر مدرک تحصیلی مشمول مقررات این دستورالعمل نخواهند بود، مشروط به راین که تمامی دوره‌های آموزشی را مطابق با دستورالعمل آموزشی گذرانده باشند.

 تبصره ۴:مسئول فنی (مدیر) مهدکودک تا پایان 60 سالگی مجاز به ادامه فعالیت می‌باشند و در پایان سن مذکور باید فرد واجد شرایط دیگری به‌عنوان مسئول فنی معرفی گردد.

 تبصره ۵:مسئولین فنی که دریک استان دارای مهدکودک فعال بوده و پروانه فعالیت آن‌ها دارای اعتبار است و قصد جابجایی به استان دیگر را داشته باشند فقط ازلحاظ شرایط مدرک تحصیلی مندرج در این دستورالعمل معاف بوده و مدرک تحصیلی زمان اخذ مجوز قبلی ملاک عمل خواهد بود.

 تبصره ۶:متقاضیان انتقال مهدکودک از روستا به شهر در صوت موافقت کمیته تخصصی استان (با در نظر گرفتن عملکرد مدیر روستا در زمان فعالیت و تلاش وی در جذب کودکان و این‌که قبل از موافقت با انتقال روستا مهد باید فرد واجد شرایط دیگری در روستای موردنظر روستا مهد دایر نماید و به عبارتی روستا مهد در روستای مذکور تعطیل نگردد)

 ازلحاظ مدرک تحصیلی باید واجد شرایط زیر باشند:

- دارندگان مدرک تحصیلی دیپلم با داشتن حداقل 7 سال سابقه فعالیت به‌عنوان مدیر روستا مهد

- دارندگان مدرک تحصیلی فوق‌دیپلم غیر مرتبط با داشتن حداقل 5 سال سابقه فعالیت به‌عنوان مدیر روستا مهد

- دارندگان مدرک تحصیلی فوق پیلم مرتبط (پیش‌دبستانی،مربیگری و ...)و کارشناسی غیر مرتبط با داشتن حداقل 3 سال سابقه فعالیت به‌عنوان مدیر روستا مهد.        

 شرایط عمومی مربی مهد کودک

- کلیه شرایط لازم ذکرشده دربند فوق

- دارا بودن حداقل 20 و حداکثر 60 سال سن 

شرایط اختصاصی مربی مهد کودک

- دارا بودن مدرک تحصیلی کاردانی یا بالاتر با اولویت رشته‌های مربی کودک و پیش‌دبستانی

- افرادی که دارای حداقل تحصیلات دیپلم بوده و همچنین دارای یک سال سابقه فعالیت در مهد کودک باشند در صورت داشتن سایر شرایط می‌توانند مربی مهدکودک باشند.

- داشتن گواهی گذراندن دوره آموزشی مطابق دستورالعمل آموزشی 

  ترکیب و تعداد نیروی انسانی مورد نیاز مهد کودک

- یک نفر مسئول فنی(مدیر)     

- یک نفر مربی مهدکودک به ازای هر 10 کودک شیرخوار، 15 کودک نوپا، یا 15 کودک نوباوه.        

- یک نفر کمک‌مربی مهدکودک به ازای هر 10 کودک شیرخوار، 15 کودک نوپا، یا 15 کودک نوباوه.

 - به ازای هر 10 کودک شیرخوار یک نفر مراقب    

 - یک نفر خدمتگزار به ازای هر 50 کودک      

-یک نفر آشپز برای مهدهای کودک تمام‌وقت، شبانه، شبانه‌روزی و ... 

-یک نفر کمک‌آشپز برای مهدهای کودک تمام‌وقت، شبانه و شبانه‌روزی با ظرفیت بیش از 100 کودک 

- روانشناس و کارشناس بهداشت به‌صورت پاره‌وقت یک‌بار در ماه

  • مدارک موردنیاز برای دریافت موافقت اصولی اشخاص حقیقی

-فرم درخواست تکمیل‌شده موافقت اصولی  -تصویر تمامی صفحات شناسنامه     

-تصویر کارت ملی  

-دو قطعه عکس پرسنلی 

-تصویر گواهی وضعیت نظام‌وظیفه برای برادران (برابر اصل)       

-اصل گواهی عدم سوءپیشینه کیفری

 –اصل گواهی عدم اعتیاد -تائیدیه صلاحیت فردی از ادارات اماکن 

-تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی (برابر اصل)      

-تائیدیه صلاحیت فردی از حراست     

- اصل گواهی دوره آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی 

تبصره:موافقت اصولی و پروانه فعالیت برای متقاضیانی که اقلیت‌های مذهبی می‌باشند با تائید حراست سازمان و به‌صورت متمرکز توسط سازمان بهزیستی کشور صادر خواهد شد.

  • مدارک موردنیاز برای دریافت موافقت اصولی اشخاص اشخاص حقوقی

-فرم درخواست تکمیل‌شده موافقت اصولی     

 -پروانه تأسیس معتبر از سازمان بهزیستی 

–شماره ثبت از اداره ثبت شرکت‌ها و مؤسسات غیرتجاری

- درج موضوع تأسیس مهدکودک در اهداف اساسنامه

- آخرین آگهی تغییرات اساسنامه در روزنامه رسمی کشور

- تصویر مدرک تحصیلی کارشناسی دو نفر از اعضای هیئت‌مدیره (برابر اصل)      

- پروانه فعالیت (حقیقی و حقوقی) 

- فرم درخواست تکمیل‌شده پروانه فعالیت 

- دارا بودن موافقت اصولی جهت اشخاص حقیقی و حقوقی  

- دو قطعه عکس پرسنلی متقاضی حقیقی و رئیس هیئت‌مدیره متقاضی حقوقی    

- تاییدیه دفتر فنی و مهندسی در خصوص مکان مهدکودک     

- تاییدیه انتظامی ترافیکی در خصوص مکان مهدکودک  

- تاییدیه اداره بهداشت در خصوص مکان مهدکودک      

- تاییدیه مکان مهدکودک توسط کارشناس حوزه کودکان 

- تصویر مدرک تحصیلی مرتبط مسئول فنی (برابر اصل)

 - گواهینامه آموزشی مطابق با دستورالعمل آموزشی  

- تاییدیه گزینش (مؤسس و مسئول فنی)

   تبصره:روستا مهدها از داشتن تائیدیه انتظامی ترافیکی و پرداخت مبلغ تعیین‌شده جهت صدور پروانه فعالیت معاف می‌باشند.    

  • ·        مدارک موردنیاز جهت تمدید پروانه فعالیت :

- فرم درخواست تکمیل‌شده تمدید پروانه فعالیت   

- تصویر پروانه فعالیت      

- دو قطعه عکس پرسنلی متقاضی حقیقی و رئیس هیئت‌مدیره متقاضی حقوقی - تاییدیه اماکن در صورت تغییر مکان مرکز    

 - تائیدیه اداره بهداشت   

- تائیدیه معتبر فنی و مهندسی (روستا مهدها از ارائه این تائیدیه معاف می‌باشند) 

- تائیدیه کمیته تخصصی در خصوص عملکرد و مکان مرکز در صورت تغییر

- تائیدیه صلاحیت فردی از حراست   

 - ارائه گواهی دوره‌ای آموزشی که مطابق با دستورالعمل آموزشی گذرانده‌اند

- تاییدیه‌ی عضویت در کانون توسعه وهم یاری مهدهای کودک استان

  • ·        مدارک موردنیاز جهت دریافت پروانه مسئول فنی :

- فرم درخواست تکمیل‌شده پروانه مسئول فنی    

- تصویر تمامی صفحات شناسنامه    

- تصویر کارت ملی 

- دو قطعه عکس پرسنلی       

- تصویر مدرک تحصیلی مطابق با موارد ذکرشده و برابر اصل     

 - تائیدیه صلاحیت فردی از حراست سازمان  - اصل گواهی عدم سوءپیشینه کیفری       

- اصل گواهی عدم اعتیاد - تائیدیه صلاحیت فردی از ادارات اماکن       

- اصل گواهی دوره آموزشی (مطابق با دستورالعمل آموزشی) 

تبصره ۱:اعتبار پروانه مسئول فنی مهدکودک دو سال است. بدیهی است تاریخ اعتبار پروانه مسئول فنی نباید بیشتر از تاریخ اعتبار پروانه فعالیت مهدکودک باشد.

تبصره ۲:چنانچه دارنده موافقت اصولی و مسئول فنی یک نفر باشند، نیازی به ارائه مجدد مدارک شخص نیست و پروانه مسئول فنی برای افراد مذکور برای 3 سال صادر خواهد شد.






بازگشت به گروه مهدکودک و خانه بازی  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد مراحل تاسیس و راه اندازی مهدکودک :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.