هوش میان فردی



بازی دان : باید در نظر داشته باشید که بیان خصوصیات هر کدام از هوش ها به معنای آن نیست که اگر نشانه هایی از بالا بودن حیطه ی خاصی از هوش در کودکتان مشاهده نمی کنید باید انجام بازی هایی که در مورد آن هوش توصیه شده است را کنار بگذارید. از طرفی اگر احساس می کنید که کودک در یکی از هوش ها توانایی و استعداد بالاتری نشان می دهد، بازی ها و فعالیت هایی که برای سایر هوش ها پیشنهاد می شود را انجام ندهید و آنها را نادیده بگیرید.

هوش میان فردی

هوش میان فردی ارتباط فرد با افراد دیگر را مطرح می کند . مرکز این استعداد توجه و متمایز ساختن افراد (از نظر انگیزش، منظورها، طبع، مزاج و ...) می باشد. بررسی های انجام شده نشان می دهد که در شکل مقدماتی هوش میان فردی به جداسازی افراد و شناسایی آنها از نظر خلق و خو و خصوصیات فردی آنها می پردازد و در حالت پیشرفته هوش میان فردی به ما کمک می کند تا از قصدها و امیال دیگران (حتی اگر پنهان باشد) آگاه شویم. میزان هوش میان فردی فرد در تعیین میزان ارتباط او با دیگران و میزان همکاری و تاثیر گذاری او بردیگران اثر دارد. مهمترین توانایی در این خصوص توانایی توجه کردن به افراد و متمایز شدن میان آنان، مخصوصاً میان حالات ، روحیات، انگیزه ها و نیت هایشان است.

در وب سایت مدرسه نیوسیتی به مدیریت هویر راهنمایی هایی به منظور شناخت هوش میان فردی در کودکان می باشد. بر طبق این سایت کودکانی که دارای هوش میان فردی می توانند حالات مختلف را تشخیص داده و آنها را نامگذاری کنند. همچنینپی بردن به نیت ها و حالات دیگران به آنها این امکان را می دهد که به سادگی همدلی نمایند. آنها به تیپ افراد و تعصبات آنها پی می برند و تحقیر نمودن و جوکهای قومی و جنسی را ناپسند می دانند. آنها غالباً به دیگران در حل معضل کمک می کنند و می توانند تشریک مساعی کرده و راه حل ارائه دهند . همچنین می توانند عملکرد متقابل گروهی سازمان دهنده و جو مثبتی پدید آورد که به مرکزیت بخشیدن به اهداف گروه کمک می کند. توانای رهبریت طبیعی آنها به دیگران کمک می کند تا در سطح بالاتری فعالیت کنند. این افراد باز خورد سازنده را می پذیرند و بر مبنای آن عمل می کنند. و در انتقال کلامی نیازهای خود بسیار قوی هستند. همچنین در مواجهه با موقعیتهای مختلف تا حد امکان دارای اعتماد به نفس هستند. به طور کلی این هوش به توانایی درک افراد و بیان چیزی که دقیقا باید انجام شود. استفاده از روش هایی برای کمک و حل مشکلات دیگران، درک نشانه های مختلف شخصیتی و تشویق اثرگذاری بر افراد برای کارکردن به سوی یک هدف مشخص اشاره دارد.

ویژگیهای افراد دارای هوش میان فردی

آنها از صحبت کردن با دیگران لذت می برند، براحتی با دیگران مذاکره می کنند و وارد بحث می شوند، آنها دارای مهارت یک رهبر هستند و در بحث های سیاسی نیز شرکت می کنند و در خیلی از فعالیت ها توانایی برنامه ریزی دارند و می توانند مانند یک بازیکن تیمی عمل کنند. آنها حالات، برخوردها، قصد و نیازهای دیگران را درک و در مقابل عکس العمل نشان می دهند. آنها می توانند وارد پوست شما شوند و از دید شما به دنیای اطراف نگاه کنند.

شغل های مورد علاقه این افراد

-    مدیریت
-    سیاستمداری
-    کارمند اجتماعی
-    پزشکی
-    پرستاری
-    معلمی
-    روانشناسی
-    جامعه شناسی
-    مشاور و رهبری
-    فروشندگی
-    نگهبانی






بازگشت به گروه هوش  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد هوش میان فردی :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.