٢٠ پاسخ در مورد رشد زبان(نیمه اول)




چگونه به رشد زبان کودک کمک کنیم؟ ٢٠ ایده....
١. صدا هایی که کودک از خودش در می آورد را با درآوردن صداهایی از خودتان پاسخ بدهید و وقتی که او حرف می زند با او حرف برنید. وقتی کودک دارد صداهای نامفهومی در می آورد این صداها را شما هم تقلید کنید و به خودش برگردانید. گاهی اوقات، اگر معنای صدایی که در آورده است را می دانید، به او در موردش پاسخ مناسب بدهید. مثلا، بگویید: آهان! تو می خوای از گهواره ت بیای بیرون! درسته؟ و گاهی هم فقط بازیگوشی کنید و صداهای او را تقلید کنید. 
٢. هر روز زمان هایی را پیدا کنید که فقط بنشینید و با کودک صحبت کنید. طوری جلوی کودک بنشینید که صورتتان روبروی صورت او و در نزدیکی او باشد.  در مورد هر چیزی که به ذهنتان می رسد با کودک گفتگو کنید و به کودک برای  پاسخ دادن فرصت مناسب بدهید. شاید اینگونه صحبت کردن با یک نوزاد کمی احمقانه به نظر برسد اما اهمیت بسیار زیادی در رشد زبان کودک دارد. 
٣. روشن و واضح با کودک صحبت کنید. سعی کنید وقتی که با کودک صحبت می کنید محیط اطراف ساکت باشد و مثلا ماشین لباسشویی و تلوزیون روشن نباشد. 
٤. حرکات خود را با کلماتی که بیان می کنید هماهنگ کنید. از حرکات دست و صورت استفاده کنید مثلا اگر می خواهید بگویید که : من میرم آشپزخونه تا برات شیر درست کنم، به کودک نشان بدهید که دارید میروید. 
٥. اشیا و حرکات را برای کودک نام گذاری کنید. کارهایی که در طول روز انجام می دهید را برای کودک توضیح بدهید. مثلا بگویید: " من دارم میرم لباسا رو بذارم توی کمد و بعدش می خوایم با هم بریم بیرون. به کلماتی که کلیدی و مهتر هستند در لحن گفتارتان تاکید بیشتری داشته باشید. 
٦. به کودک کمک کنید تا بتواند با استفاده از حرکات صورتش ارتباط برقرار کند. زمانی که کودکتان به مرحله ی نشستن رسید از او بخواهید که از دستهایش هم برای رساندن منظورش استفاده کند. 
٧. زبان خودتان را با سطح زبان کودک در بعضی از گفتگو هایتان مطابقت بدهید. مثلا اگر کودکتان مادر بزرگش را "مامانا" خطاب می کند، وقتی می خواهید در مورد مادر بزرگش با او صحبت کنید، گاهی اوقات شما هم ایشان را "مامانا" بنامید. اینکه صحبت های کودک و جملات کوتاه او را  با گفتار بزرگسالانه و واضح و خوب به تعادل برسانید اهمیت زیادی دارد. 
٨. در مکالمات به کودک کمک کنید که فکر کردن را یاد بگیرد. چیزهایی به او بگویید که نیاز داشته باشد به آن فکر کند و یا چیزی را به یاد بیاورد. مثلا بگویید:"ژاکتت رو کجا درآوردی؟" یا "می خوایم برای شام بریم بیرون. برو کاپشنت رو پیدا کن" چنین عباراتی بر حافظه تاکید می کنند و توالی ای از زمان میان جملات و انجام فعالیت خواسته شده را به کودک نشان می دهد. 
٩. فعل ها را به یاد داشته باشید. فعل ها عضلات زبان هستند. اینکه کودکان اسم ها و کلمات زیادی را بدانند تا حدی ساده است اما پیچیدگی های زبان نیاز به استفاده از افعال پیچیده دارد. اگر می خواهید به کودک بگویید که "داریم به مهمانی می رویم"  در لحن کلامتان به کلمه ی "می رویم" تاکید بیشتری داشته باشید. 
١٠. پس از ١٢ ماهگی کودک می توانید سوال پرسیدن را آغاز کنید. هیچ چیز به اندازه ی یک سوال نمی تواند کودک را به تفکر وادارد. کودک نمی تواند بدون اینکه به سوالی که از او پرسیده اید، فکر کند، به آن جواب بدهد. وقتی کودک بزرگتر شود و از کلام استفاده ی بیشتری بکند، می توانید سوالاتش را با سوال جواب بدهید و سوالاتی از او بپرسید که جواب های چندگانه و باز داشته باشد. وقتی کتابی را برای کو دک می خوانید، هر از گاهی توقف کنید و بپرسید: "فکر می کنی الان دختر کوچولوی داستان چی کار می خواد بکنه؟"

Dr. Bettye M. Caldwell Ph.D. Professor of Pediatrics in Child Development and Education





بازگشت به گروه زبان و یادگیری  


نظرات شما درباره این مطلب :

نام :


پست الکترونیکی :


نظر شما در مورد ٢٠ پاسخ در مورد رشد زبان(نیمه اول) :



سایر نظرات :

نظری ثبت نشده است.